Dagboek

Beste lezer,

 

Hier komt nog een tekstje om je te verwelkomen maar dat is nog niet door ons heen gekomen. :)
We hadden iets geschreven, maar het voelde als gemaakt, .. en dat gingen we nu juist niet meer doen.
Want hier gaat dit dagboek net over, delen hoe wij - veelal in vreugde, soms in onrust en frustratie, heel soms ook in angst, hoe wij onze nieuwe werkelijkheid leven en vormgeven .. wat we noemen Divine Living!

 

Wellicht voel je herkenning, vind je troost of zie je hoop in het moment van je leven waar jij nu bent.
Alles is perfect hoe het loopt en daarom ben je nu hier op deze pagina, Divine orchestration ? 

 

💝 Janneke & Bart

 

 

Doodsangsten

Het is de tweede dag van de zomerweek en ik voel veel onrust in mijn 3e tot en met mijn 5e chakra.. mijn hoofd wil verklaren waarom er onrust is, wat raken de gasten in mij wat momenteel gezien wil worden? Hoe kan er zo’n groot verschil zijn tussen vorige week en nu? Maar het doet er eigenlijk niet toe en ik probeer bij het gevoel te blijven.

Lees meer »

Een les uit de natuur

Vandaag stond er een stroming om het gras te maaien.Vol goede zin startte ik het gras machine en reed de tuin in. Vooral aan het deel waar de fruitbomen stonden waren er lange stukken gras te vinden. Bij de kersenboom alles oké, bij de pruimenboom nog altijd vrolijke zin maar toen ik bij de eerste perenboom aankwam werd mijn vrolijke zin snel minder vrolijk..

Lees meer »

In voorbereiding..

Het is twee dagen voordat Bart, ik en mijn zoon Jerre naar Frankrijk gaan. Zoals dat meestal gaat zo voor het vertrek, moeten er nog allemaal dingen gedaan worden; de aanhanger moet nog naar het containerpark want er moet nog hooi komen voor de paarden, klussen afronden, gras maaien, campeerspullen bij elkaar zoeken, Jerre ophalen in Nederland enzovoort, enzovoort.. én morgen hebben we afgesproken met onze lieve vriendin en komt de oppas voor de plek en de dieren.

Lees meer »

Medelijden met de Aarde

Na een dag niet geheel afgestemd op de flow, wil ik even in het boombed gaan liggen achter in de tuin als ik een daverend gedreun aan machines hoor.

Lees meer »

Divine creation?

Afgelopen avond/nacht waren Bart en ik in volle creatie. Onze toren - waar wij normaal gesproken bovenin slapen - is helemaal geschilderd door onze lieve aanloop hulp-engel. En daar waar wij al jaren onze kleren op een wiebelig rekje of in een te onpraktische kast leggen, is het tijd voor een nieuw kledingmeubel. Gisteravond laat stonden we ineens in de toren en kwamen de ideeën door ons heen. We gaan een kast maken met materialen die we nog hebben liggen, een soort walk-in closet met hang- en leggedeelten, werd het idee :)

Lees meer »

Mediteren

Na het ontbijt voel ik de beweging om naar de mediatieruimte gaan.Bart voelt dit ook en samen gaan we naar boven.Boven gekomen zet ik me op een meditatie kussentje en sluit mijn ogen.Als ik zit merk ik op dat ik nog niet echt geland ben vandaag. Mijn gedachten schreeuwen voor het hardst wie als eerste de aandacht zal krijgen.Ik zal mijn mind eens richten, bedenk ik mij en zet me bewuster neer. Ik voel het kussen onder me maar toch voel ik het niet..Aandacht naar het ademhalen, ademhaling zit hoog.. interessant.. hoor ik mezelf denken..Ondertussen wordt Bart geroepen door de klusjesman en daar zit ik dan.  Al beschouwend kan ik met mezelf lachen als ik zo serieus zit te ‘mediteren’ maar geen millimeter zak.Dan laat ik alle maniertjes los en geef ik me over aan de stilte van de ruimte.Oorverdovende stilte voel ik en ik hoor mezelf diep ademhalen en daarmee val ik één met de stilte en ruimte om me heen.Aan de binnenkant van mijn ogen zie ik stralen, stralen van de zon. De zon die ik ben. Deze stralen spreiden zich uit de wereld in en mijn taak voor vandaag zit er alweer op 🌞

Lees meer »