Genereuze economie 

Uitleg basisbedrag

 

Waarom Genereuze Economie?

De bestaande economie is gebaseerd op krijgen en hebben, vanuit een onderliggend gevoel van tekort (of angst voor tekort). Dit gevoel is aangeleerd en hoort bij het menselijke Ego.
Hieraan vasthouden werkt als een zelf-vervullende profetie. Mensen die steeds blijven bevestigen dat ze tekort hebben, ervaren inderdaad voortdurend tekort en bevestigen dit, waardoor ze in angst en afgescheidenheid leven.


De Genereuze Economie is een economie van de Ziel. De Ziel, onze essentie, heeft permanent verbinding met de Bron van waaruit alle overvloed permanent doorstroomt in alle leven.
Het enige wat de mens moet doen is zijn Ego (of mentale/emotionele filter) buiten houden zodat deze Levensstroom onbeperkt in alle aspecten van het leven kan doorstromen.

 

Terugkeren naar je Essentie om vanuit je Essentie te leven opent je hart voor overvloed en nodigt automatisch uit om deze te delen en anders om te gaan met financiële middelen.
Bezit is niet langer de focus, doorgeven wordt de bron van vreugde en zingeving. Hoe meer je deelt, hoe meer je je opent om nog meer te ontvangen, zodat je nog meer kan geven.

Deze expansiebeweging is heerlijk om te ervaren, je voelt dat je eindelijk in lijn leeft met het Grote Leven (zoals de natuur dit ook doet: geef je 1 zaad aan de aarde, de aarde geeft je er 50 of meer voor terug!)

Het Genereuze Economie – EXPERIMENT

Binnen het Katalpa Life Center hebben we de keuze gemaakt om een Genereuze Economie-experiment aan te gaan. Het past bij onze filosofie. We geloven dat mensen Goden zijn, geroepen om te stralen en te delen van hun oneindige overvloed. En dat juist hierin de bestemming van de mens ligt en zijn diepste vreugde.


We spreken echter ook over een experiment omdat de ‘zwakke schakel’ in het systeem, de mens zelf is. Energie kan enkel stromen en uitdeinen indien iedereen mee doet. Bij éénzijdige generositeit stopt de Levensstroom.
Vandaar dat we in dit experiment de eerste stap richting jou doen. Wij hopen dat jij hierdoor op jouw beurt contact zal maken met je eigen genereuze ware essentie en zal (terug)-geven van jouw overvloed. Hierdoor kunnen wij nog meer geven en zo deint de vreugde van het Katalpa Life Center steeds verder uit. Deze plek is bedoeld als een Hemel op Aarde. Niet alleen voor ons, maar voor ieder die hier komt!

Wij zijn zelf iedere dag bezig om deze plek meer schoonheid mee te geven, onze eigen wijsheid te verdiepen, ons hart verder te openen en zo onze essentie steeds meer te leven. Wij verlangen om dit onbeperkt verder te laten stromen. We willen kiezen voor vertrouwen en overgave en geloven dat er naar ons (en ons co-creatief project) terug zal komen wat goed en nodig is zodat de Levensenergie steeds meer kan uitdeinen.

 

Concreet voor de komende maanden:

Wij bieden: 
Een pure en kwaliteitsvolle plek voor wie verlangt naar verbinding met rust, schoonheid en stilte om zo de relatie met zijn/haar eigen essentie (en overvloed) te verdiepen.
We doen dit op een zéér laagdrempelige en toegankelijke manier: ongeacht je verblijfsduur (weekend, mid-week of week) kan je nu voor een basisbedrag van €100 je Time out-verblijf boeken.
Je krijgt een privé of koppel/vriendenkamer en je mag gebruik maken van het retreatcenter met eigen salon, bibliotheek en compleet ingerichte keuken. De meditatieruimte is ook vrij te gebruiken. 
Wijzelf geven onze bewuste aanwezigheid, liefdevolle verbinding en een belangrijk deel van onze tijd en aandacht.
We ontvangen max. 6 verblijfsgasten per periode zodat de plek sereen blijft.

Wij vragen: 
Het basisbedrag van 100 € dekt de reële kost niet. Dit is belangrijk om te weten.  
Willen we het centrum laagdrempelig en toegankelijk houden - én structureel verder uitbouwen zodat vele mensen van ons en onze plek kunnen genieten, rekenen we op jouw financiële bijdrage aan dit co-creatief project.
Aan het eind van je verblijf zitten we even samen en bepaal je zelf - in volledige vrijheid - in verbinding met je eigen genereuze aard - wat je eigen financiële bijdrage is. Dus jij bepaalt jouw uiteindelijke prijs en bijdrage! Wat voor jou juist voelt, is goed voor ons. 
Een genereuze bijdrage is voor ons belangrijk, alleen zo kunnen wij met hart en ziel kwaliteitsvol verderbouwen. 
Ons centrum is een bijzondere plek, voor bijzondere mensen, geen liefdadigheidsinstelling.
Weet je op voorhand dat je geen bijdrage wil/kan doen, boek dan een (gratis) werkverblijf.

 

Hoe bepaal je nu de waarde van je bijdrage vraag je je misschien af? 

Wel eenvoudig, het is een concrete toepassing van onze tweede pijler "Innerlijk Luisteren”.
Je gaat dus tijdens je verblijf niet nadenken over de bijdrage die je aan ons centrum wil doen, maar aan het eind van je verblijf maak je het even stil en luister je naar wat er spontaan in je hart opwelt. Dit getal is juist. Je ego hoeft er dus niet wakker van te liggen of je wel genoeg of niet teveel betaalt. Je Ziel in verbinding met het Grote Leven weet wat juist is!
PS. Eens je met deze manier van besluitnemen contact maakt, zullen andere beslissingen in je leven veel eenvoudiger verlopen en werkelijk geïnspireerd zijn! (zo nemen wij alle beslissingen:)

 

Concrete stappen om je verblijf te boeken:

  1. Vul het boekings formulier in met je voorkeursdata
  2. Wij bevestigen of deze data beschikbaar voor je zijn en vragen het basisbedrag over te maken
  3. Jij bevestigt je verblijf binnen de 48 u door overschrijving van €100 op rekening van het Katalpa Life Center
  4. Jij ontvangt een mail met praktische informatie voor je verblijf

 

Indien je je geroepen voelt, boek dan hier je verblijf!

We kijken er naar uit om je op onze zalige plek te ontvangen!

Janneke & Bart

Hoe mooi is het, als je via een ketting van ogenschijnlijk toevallige wegwijzers op een plaats terechtkomt die meteen zo...

Posted by Janine Eggebeen on Monday, August 10, 2020