Hoe zou je weekend (het proces) er uit kunnen zien dat je wellicht zal doorlopen?


Je hebt de beslissing genomen om ditmaal écht tijd te maken voor jezelf, een heel weekend lang.
Deze beslissing is best spannend maar je hebt het wel gedaan.
Je komt toe op onze helende plek, al bij het binnenlopen ervaar je wat anderen over de plek zeggen: ze straalt rust uit. De binnentuin is een oase van rust, je voelt je er veilig ingebed.
Het retreatcenter bevindt zich aan de andere zijde van het binnenkoer.
Je treedt binnen in een stijlvolle rustige atmosfeer. Je neemt een kopje thee. Je ademt dieper. Je voelt dat het goed is. Je voelt je veilig. Je voelt dankbaarheid.

Je ontmoet anderen die ook op zoek zijn naar datgene waar jij naar zoekt. Er heerst een stille verbondenheid, gelijkgezindheid, ook al is alles nog nieuw. Janneke en Bart nemen je mee op pad, het pad dat ze zelf hartstochtelijk bewandelen. 

De meditaties, oefeningen,  groepsprocessen, stiltemomenten met jezelf in de tuin of op je kamer of lezend in de bibliotheek, .. alles is afgestemd om je rust steeds meer te verdiepen.
In rust gaat je hart open. Je open hart gaat je helpen jezelf opnieuw te voelen in liefdevolle aanwezigheid. De mildheid van het hart neemt het over van het oordeel van het hoofd.

Nu zoek je verder bewust de stilte op. Wellicht ga je minder praten omdat het zalig is om Thuis te komen in de diepere laag van jezelf. Die plek waar Diepe Vrede constant aanwezig is.
Diepe ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk.
Ook onrust is welkom. Je leert ermee om te gaan. En dan kan je ervoor kiezen achter te laten wat niet meer bij je past. Zo maak je ruimte om jezelf te vullen met vrede en vertrouwen.

Je opent je hart. Je luistert naar de stem van je verlangen. Dat kan je delen met anderen, die ook heel liefdevol zijn en wellicht dezelfde weg gaan.
Hier voel je dat je niet alleen bent. Hier ervaar je de kracht van verbinding vanuit authenticiteit.

Nu is het tijd om weer in beweging te komen, vanuit de rust, luisterend naar de stem van je hart.
Je energie laten stromen.
Je geniet!
Opgeladen, klaar om weer naar huis te gaan.