Hoe zou je dag er uit kunnen zien?

Je wordt uitgerust wakker met vogelgeluiden op de achtergrond.
Je wandelt even naar buiten, door de tuin, groet de paarden en de meer dan 600 jaar oude eik.
Je maakt jezelf een lekker ontbijtje, bijvoorbeeld met verse eitjes van de kippen.

We zouden ergens in de dag samen kunnen kiezen om een korte incheck- of deelronde te houden waarin je op een authentieke manier, zonder dat je iets moet presteren of hoog houden, kan delen wat er in je omgaat. 
Je stelt jezelf de vraag: Hoe zit ik er bij, wat leeft er in mij? Wat verlang ik deze dag? 

Door het delen in een veilige kring, omringd door anderen die je liefdevol verwelkomen, ervaar je dat je snel dichter bij jezelf komt. Dat je meer in contact komt met je lichaam, je gevoelens, je verlangens. Het oordeelloos ontvangen worden, maakt dat je zelf ook liefdevoller kan omgaan met wat er in je leeft. Door alles volledig te omarmen ga dag na dag steeds dieper ervaren dat eenvoud de essentie van het échte leven is.
Deze eenvoud neem je dan mee de dag in.

Je maakt verbinding met de vraag: Wat heb ik vandaag nodig? Welke intentie heb ik voor de dag?
Van daaruit ontstaat je dag, vrij om je eigen pad te volgen.

Je kunt een mooi plekje opzoeken in de tuin, mediteren onder de eik of een inspirerend boek lezen uit onze uitgebreide bibliotheek. Wil je bewust contact maken met de aarde dan kun je er voor kiezen om mee te helpen in de tuin om zo het centrum nog mooier te maken. 

Je kan ook mee genieten van wat Janneke en Bart 'Essential Living' noemen, leven vanuit je essentie. Met eigen ogen zie en ervaar je dat het mogelijk is het leven te leven waartoe je geroepen bent en waar je hart werkelijk blij van wordt.
We reiken gaandeweg stapstenen aan naar een nieuwe vervullende werkelijkheid.

Je kan er ook voor kiezen om in je eigen stilte te blijven of om juist verbinding aan te gaan met eventuele andere gasten. Heerlijk genieten van een lekker kopje kruidenthee uit eigen tuin, samen koken (als je dit wenst), of de dag afsluiten mijmerend rond het vuur, elkaar verhalen vertellend of juist genietend stilvallen. 
Ook kan er zomaar een spontaan initiatief ontstaan doorheen de dag.
Misschien sluiten we de dag samen af met een meditatie, waarna je in rust je zalig comfortabele bed kan opzoeken.
Of kies je om nog even door de tuin lopen, een boekje te lezen in ons prieeltje, liggend in de hangmat of in het gras, in verwondering kijkend naar de sterrenhemel, kuierend tussen de fruitbomen, luisterend naar de grazende paarden om dan je bedje op te zoeken.

Je merkt het, de ruimte en bedding is er waarin veel mogelijk is, doch niets moet!  

Eindelijk écht ruimte voor je-zelf!

 

Buiten Loungeruimte

Kampvuur

Lieve knuffelhond Pyna

Paarden Pike & Nino

Healing van Bart

Edelstenen cirkel

Relaxen in de hangmat

Liefdescirkel

Hangstoel in de eik

600 jaar oude wijze eik

Uitgebreide bibliotheek

Massage in de praktijk

Gezellig theetje drinken

De barrel sauna

Kaarten trekken

Heb je behoefte aan extra verdieping of begeleiding? We bieden je de mogelijkheid om coaching, massage, healing, helend lichaamswerk of paardenspiegeling te doen (tegen betaling).

Aan het eind van je verblijf ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis. Het Thuiskomen is begonnen en werkt nog lang na!
Je bent altijd opnieuw welkom om terug te keren naar onze bijzondere plek!

 

NB Voor de gasten van ons Herbronnings-retreat bieden we extra omkadering en doen we halverwege het verblijf een loslaat-ritueel.