Een unieke plek

Het Katalpa Life Center is een kasteelhoeve, gelegen tussen Luik en Namen, te Fernelmont, afgelegen doch makkelijk bereikbaar via de E411 en E42. 
Het is een bijzonder landgoed liggend binnen het park van het gelijknamige kasteel en dateert van 1685. 
De kasteelhoeve bestaat uit vier vleugels, een toren, een binnenplaats en een tuin met een meer dan 600 jaar oude wijze eik. Het geheel staat op een eigen domein van ca.1 ha.  
De vleugels herbergen het woongedeelte, de gastenkamers, de trainings-en verblijfruimten en de Tempelplek.


Het bijzondere aan de plek is dat het een oeroude geïnspireerde bronplek is, teruggaand tot 1200, een plek toen reeds uitgekozen om zijn helende aard-energieën. een plek die omwille van zijn energetische kwaliteit uitnodigt tot verbinding met je diepere Zijn. Je komt er in voeling met je eigen innerlijke weten, je vuurkracht, je verlangen en creativiteit. Je denken valt er stil, de natuurlijke bedding opent het voelen. Soms kan de plek ook confronterend zijn, ze kan je raken, omdat ze je uitnodigt om in verdiepte gronding te gaan, waardoor energie in beweging komt. 

 

De omgeving: De binnenkoer is als het ware het hart van ons centrum, met in het midden een waterplek.
De tuin is rijk aan planten, bloemen, geneeskrachtige en eetbare kruiden, .. en helemaal aan het einde wacht je een bijzondere ontmoeting, onze 640 jaar oude wijze eik, de hoeder van de plek.  
De paarden Nino en Pike, Meesters in Zijn, helpen je bij je eigen bewustwording en verdieping. De hond kwispelt en de vogels fluiten je welkom!

 

Ik was op een zalige time-out mid-week op Katalpa life center. Vond daar exact waar mijn ziel naar dorstte

Posted by Angel-elma van Delft on Friday, September 18, 2020