Meditatie-avond

In liefdevolle stilte

Iedere 1ste donderdag van de maand
20:00 -21:45 uur

Je wilt graag rust ervaren en op regelmatige tijden even stilvallen.
Meditatie spreekt je aan maar je komt er niet aan toe of je weet niet hoe.
Je verlangt naar het ervaren van diepe vrede.
Je hebt behoefte aan inzichten die je begeleiden op je pad.

We nodigen je uit om naar het Katalpa Life Center te komen. Iedere 1ste donderdag van de maand openen we de zen-dojo ruimte, of een mooi plekje in de tuin voor een geleide meditatie. Samen met gelijkgezinden zal je stap voor stap mee worden genomen naar de innerlijke stilte waarin je steeds meer rust in jezelf zal ervaren (Diepe Vrede) en waarin je contact kan maken met de stem van je eigen intuïtie (Innerlijk Luisteren).

Hoe ziet de meditatieavond er uit?
De deuren gaan open om 19:50 uur. Je installeert je in stilte op een stoel of een meditatiekussen. Belangrijk is dat je comfortabel en ontspannen kan zitten. Je geniet van het gevoel dat je de tijd hebt genomen om even bij jezelf te zijn. Je voelt je verbonden met anderen die hetzelfde verlangen. Alleen al door de keuze te maken om er te zijn, ervaar je verstilling en rust.

Om 20:00 uur beginnen we met een korte begeleide meditatieronde. Deze meditatie neemt je mee naar een diepere laag in jezelf. Je voelt de rust over je komen, je denken komt tot rust, je lichaam ontspant en er ontstaat ruimte in je gevoel waardoor je jezelf beter kan voelen.
Dan is er een uitnodiging om even in stilte bij jezelf te blijven, de stilte te ervaren. Een moment waarin niets moet, waar je gewoon kan Zijn. Na deze stilte opent de ruimte zich voor inspiratie.

Bart opent zich voor innerlijk luisteren en laat uit de stilte woorden ontstaan die op dat moment – voor de mensen die dan aanwezig zijn – belangrijk zijn om te horen. Deze woorden kunnen je helpen om je meditatie op dat moment verder te verdiepen. Ze kunnen ook antwoorden geven op vragen die iemand zich innerlijk stelt.

We eindigen in stilte, ieder op zijn of haar eigen tempo.
Bij afronding kan je beneden nagenieten van een kopje thee.
Misschien wil je wel iets delen met anderen. Misschien wil je gewoon in de stilte blijven.
Om 21:45 uur sluiten we de deuren.

 

 

Alles nog even op een rij:

19:50 Aankomst in de meditatieruimte
20:00 Inleiding van de meditatie
20:15 Stille meditatie – Ervaren van Diepe Vrede
20:30 Inspiratiemoment – Ervaren van Innerlijk Luisteren
21:00 Stille meditatie – Integratie
21:20 Afronding beneden met verse thee
21:45 Naar huis

Kosten € 10,-.

5 november

3 december

 

Bart:

Mijn eerste bewuste meditatie-ervaring had ik 25 jaar geleden. Ik werd door een collega aan de universiteit uitgenodigd om deel te nemen aan een zen-meditatiesessie bij haar thuis. Deze sessie voelde als thuiskomen. Ik herinner me nog goed hoe ik mijn ogen sloot en een uur lang in diepe rust verbleef. Het kostte me geen moeite, het voelde net alsof ik mijn hele leven reeds mediteerde.
Eerst ging ik wekelijks naar de meditatiebijeenkomsten, nadien ging ik op eigen ritme thuis verder. Ook organiseerde ik mijn eerste stiltemeditaties en verdiepte mijn praktijkervaring.


Op mijn 27ste ging ik voor een maand naar India en verbleef in de ashram van Sathya Sai Baba. De dag begon telkens om 04 uur ’s morgens met een 3 uur durende meditatie. Hier voelde ik voor het eerst de diepe connectie met mijn eigen Goddelijke bron. Ik verlangde nog slechts één ding, Liefde - Zijn, me helemaal te verbinden, als het ware op te gaan in deze mystieke ervaring.
Het bracht me terug naar momenten die ik als kind in de natuur doorbracht, liggend in het gras, genietend van een zalig gevoel van diepe vrede en vreugde.
Het verlangen om deze diepte van Zijn te delen met anderen is de drijvende kracht achter alles wat ik in het leven doe.

Om meditatieonderricht te kunnen geven ging ik zelf opleiding volgen in mindfullness en vipassana-meditatie. Intensieve 10-daagse meditatieretreats van 10 uur/dag mediteren leerden me uiteindelijk dat meditatie geen techniek is doch een keuze om ‘in het midden’ te zijn.
Iedereen kan mediteren. Je hoeft er zelfs niet voor te gaan zitten, dit kan al wandelend, dansend, ..   Mijn favoriete manier is zittend op een meditatiekussen, de benen gekruist, de rug ontspannen rechtop.

Meditatie is voor mij een manier om telkens opnieuw thuis te komen in de diepste laag van mijn wezen, het IK BEN. Hier kom ik spontaan in verbinding met mijn persoonlijke gidsen, engelen en opgevaren Meesters (Yeshua, St. Germain, Quan Yin, Maria, ..). Deze Lichtwezens inspireren me met liefdevolle ondersteunende woorden en energieënstromen die me meenemen naar oneindige velden van Liefde, Wijsheid en Kracht .. er zijn geen woorden om dit te beschrijven. Ik krijg ook informatie door ter ondersteuning en bekrachtiging van mensen in mijn omgeving en lopende projecten (oa. het Katalpa Life Center).

In de meditatiesessies die ik thuis op het Katalpa Life Center begeleid, wil ik mensen meenemen op meditatiereis. Samen bereiken we steeds diepere lagen van rust, vrede en inspiratie. Tegelijk open ik me voor de wijsheid van de Meesters en Gidsen en geef door wat gesproken wil worden. Samen zitten bij de Bron en ons laven aan Liefde -Wijsheid!


Kom je meedoen?